vHappyWindows

softpedia award

vHappyWindows este un software interactiv: pornesti playerul de muzica preferat (sau orice soft care solicita sistemul de sunet), iar programul va face ca ferestrele active sa danseze in ritm cu muzica (dupa un tip de dans specificat, am implementat putine deocamdata)

vhappywindows

Pentru o functionare buna programului, trebuie facute niste setari rapide:

 • in mixerul audio sa fie selectat un canal de inregistrare (eventual cel total) sau sa nu fie pe mute; deasemenea nivelul de inregistrare trebuie sa fie la maxim pentru o sensibilitate buna a canalului (pentru cei ce nu stiu cum se face – in Windows XP: Control Panel/Sounds and Audio devices/butonul Advanced pentru a porni mixerul<sau mai simplu dublu click pe instanta de langa ceas>. Apoi Options/Properties/Recording si faceti setarile de mai sus)
 • in dosarul programului e un fisier ‘sensibility.txt’ unde se selecteaza sensibilitatea (pragul) de dans (pentru ca amplitudinea semnalului difera de la calculator la calculator, testati si gasiti o valoare potrivita, in caz ca cea implicita 150 nu e corecta).

Prima fereastra (din foreground) va fi manipulata de program si facuta sa danseze, nu conteaza ce tip de fereastra este (Winamp, Yahoo messenger etc)

Download link

——————–

LATER EDIT:

Versiunea 1.1 este disponibila! Imbunatatiri:

 • Iconita in system tray; programul poate fi acum ascuns langa ceas
 • Dansuri pentru cursorul mouseului
 • Dansuri pentru tastatura (LED-urile tastaturii clipesc in ritmul muzicii!)
 • Full party mode
 • Alte cateva elemente minore (un fel de easter eggs)

vhappywindows11

Download HappyWindows v1.1

Configurare necesara pentru functionare pe Windows 7 / Vista:

1. Click dreapta pe iconita audio din system tray, langa ceas, si selectati “Recording devices” pentru a selecta deviceurile de inregistrare.

stereo_mix

2. In fereastra nou aparuta, sunt listate dispozitivele audio de inregistrare. Click dreapta intr-o zona libera din aceasta fereastra, si asigurati-va ca atat “Show disabled devices” cat si “Show disconnected devices” sunt bifate.

stereo_mix_2

3. Click dreapta pe “Stereo Mix” si selectati “Enable” pentru activarea sa.

stereo_mix_3

4. Click dreapta din nou pe “Stereo Mix” si selectati “Set Default Device”.

Porniti aplicatia vHappyWindows in timp ce ruleaza melodia preferata in playerul dvs, si setati progresiv sensibilitatea aplicatiei in fisierul “sensibility.txt”. Dupa fiecare setare a sensibilitatii trebuie sa restartati aplicatia vHappyWindows.

Post navigation

3 comments for “vHappyWindows

 1. Gabi
  April 2, 2013 at 21:22

  Vlad ti-as fi foarte recunosctor daca ne-ai spune cum functioneaza in windows 7, asta daca functioneaza pe platforma de windows 7.. sau poate te pricepi la programare si faci ca aplicatia sa mearga in windows 7. ms.

 2. Gabi
  April 7, 2013 at 11:43

  mersi pentru raspuns, este foarte “cool” aplicatia si o sa arat mai departe prietenilor, eu personal sunt foarte multumit multumesc.

  (P.S sper sa gasesti si versiunea 1.1 ca cei de la softpedia au raportat link dead, iar in alta parte nu mai este ms..)

  • Gabi
   April 7, 2013 at 11:45

   da, am primit si versiunea 1.1 ms inca o data ..

Leave a Reply