Calling Card Dialer

Calling Card Dialer este un software client ce permite initierea de apeluri telefonice si directionarea lor catre centrale VOIP automate, deservite de un sistem IVR. Aplicatia se instaleaza cu usurinta pe telefoanele/dispozitivele mobile ale utilizatorilor de servicii telecom bazate pe cartele preplatite, si poate constitui o alterativa fiabila la cip-urile atasate SIM-cardurilor (XSIM).
Deoarece ruleaza sub platforma J2Me, Calling Card Dialer va functiona cu succes pe mai mult de 80% dintre telefoanele mobile existente pe piata in acest moment.
Principiul pe care functioneaza aplicatia este transmiterea de coduri DTMF (Dual-tone multi-frequency) catre robotul IVR pe baza unor reguli prestabilite in cadrul unor setari interne.

Cerinte minime dispozitiv

Telefon/Smartphone/PDA/Orice dispozitiv mobil cu platforma Java MicroEdition instalata si cel putin specificatiile urmatoare:

CLDC 1.1

MIDP 2.0

Capabilitati java:

GSM Platform Request – pentru solicitare apel

Record Management Store (RMS) – pentru stocare date

Personal Information Management (PIM) – pentru accesare agenda contacte

Utilizare aplicatie

Ecranul principal – permite tastarea unui numar (sau preluarea unui numar din agenda telefonului) si apelarea sa folosind butonul ‘Dial’ sau comanda soft ‘Dial’. Butonul ‘Clear’ va sterge campul de introducere a numarului de telefon.

In momentul instalarii si primei rulari a aplicatiei, nu exista nicio setare facuta, iar o incercare de apelare a unui numar fara aceste setari va furniza un mesaj de Warning. Accesarea meniului Setari se face apasand tasta soft ‘Settings’

Meniul setari poate fi accesat doar de catre persoane autorizate, prin introducerea unei parole in promptul ce va aparea.

Meniul Settings pune la dispozitie urmatoarele optiuni:

– Selectarea retelei GSM si implicit a numarului de acces catre centrala

– Sabloane de apelare (Callimg Patterns): sunt de doua tipuri, de includere si excludere. Sabloanele de excludere sunt prioritare. Pentru inregistrarea unui sablon nou, acesta va fi introdus in lista dorita alaturi de celelalte, separate prin virgule.

Pauzele inaintea numarului apelat si inaintea PIN-ului se seteaza fiecare in campul alocat, cu o valoare intre 0 si 9

Numarul PIN se va introduce in campul PIN Code, ce permite introducerea doar a caracterelor numerice. Daca se doreste deactivarea PIN-ului, se va deselcta optiunea ‘Use PIN’

Dupa stabilirea setarilor, acestea vor putea fi salvate apasand tasta soft ‘Save’. O incercare de salvare a unor date incomplete va furniza un mesaj de eroare (datele sunt incomplete atunci cand, excluzand PIN-ul, cel putin unul din restul campurilor nu a fost completat. Numarul PIN este considerat optional si salvarea setarilor se va putea face fara introducerea lui). Dupa salvarea setarilor, se va apasa tasta soft ‘Back’ pentru intoarcerea la ecranul principal.

Download varianta Demo:

Pentru telefoane Nokia / Pentru alte telefoane

Leave a Reply